Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Απονομή 1ου Λογοτεχνικού Βραβείου ΚΛΕΨΥΔΡΑ

Μέσα σε ένα κατάμεστο ΈΝΑΣΤΡΟΝ έγινε χτες 28/5/12 η απονομή του 1ου Λογοτεχνικού Βραβείου ΚΛΕΨΥΔΡΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΜΠΑΡΔΗ για το έργο του ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΑΜΟΥ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Με αυτή τη συγκινητική, γιορτινή βραδιά έκλεισε τις εκδηλώσεις της για αυτή την περίοδο η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον, η οποία ανανεώνει το ραντεβού της με όλου τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του Δημήτρη Στεφανάκη και της κ. Έφης Ριζά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Εριφύλη Μαρωνίτη, η οποία συνομίλησε με τον Γιώργο Συμπάρδη για τη γραφή του βιβλίου, τους ήρωες του και τον τρόπο με τον οποίο εκείνος βλέπει τα πράγματα στη λογοτεχνία σήμερα.
Ο λόγος διανθίστηκε από αποσπάσματα του βιβλίου τα οποία διάβασαν μοναδικά εκλεκτοί ηθοποιοί, ο Περικλής Λιανός, μέλος της Λέσχης Πολιτισμού, η Ρένια Λουιζίδου, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Καίτη Κωνσταντίνου και η Υρώ Μανέ, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά και τους ευχαριστούμε πολύ.
Σημαντικές ήταν επίσης οι προσωπικότητες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιώργο Συμπάρδη και τη Λέσχη Πολιτισμού στο βιβλιοκαφέ Έναστρον.
Ανάμεσά τους ο Μένης Κουμανταρέας, ο Αλέξης Πανσέληνος, αλλά και πολλοί άλλοι, εκδότες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.  Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του κ. Συμπάρδη από τον εκδότη κ. Θανάση Σκύφα.
Πρωταγωνιστής στην τόσο όμορφη βραδιά, το δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΚΛΕΨΥΔΡΑ που μόλις κυκλοφόρησε.
Η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθησαν τόσο στη χτεσινή βραδιά όσο και σε όλες τις έως τώρα εκδηλώσεις της.